Ефективни логистични информационни системи за зелена Европа

Камионите и автобусите са отговорни за близо 25% от транспортните емисиите и около 6% от общите емисии за EU

Темата е изключително актуална, което рефлектира върху редица политики и цели за 2030 г. (повече по темата можете да прочетете тук).

Много са интересни възможностите за решаване на тези проблеми, особено в частта логистичен софтуер. Но дали е възможно да се достигне до екологични резултати посредством софтуерни решения в логистиката? Отговорът е ДА!

GoRamp е литовски start-up, насочен към управление на логистичните процеси в подкрепа на производствените предприятия и транспортните организации. При нашите срещи с изпълнителния директор на компанията Evgenij Polonis не веднъж сме чували, че за зелените цели следва да се започне с оптимизацията на логистичните процеси. В този ред на мисли се посочва, че престоят на превозните средства с часове пред складовете за натоварване или разтоварване не води ди икономия на енергия. Затова и тяхното решение е насочено към подобряване на синхрона между складовете и превозвачите, като по този начин се поставя началото за намаляване на CO2 отпечатъка от логистиката.

 

Може също да ви е интересно

Защо управление на инвентара е грешен термин?

В последните години все по-често се среща използването на термина…

Интернет магазин, електронна търговия и логистика

За тайните на успешната електронна търговия и за често пропусканите…

Складови машини – основни видове и характеристики

Складовите машини са важен елемент за всяка складова логистика, затова…