Ефективни логистични информационни системи за зелена Европа

Камионите и автобусите са отговорни за близо 25% от транспортните емисиите и около 6% от общите емисии за EU

Темата е изключително актуална, което рефлектира върху редица политики и цели за 2030 г. (повече по темата можете да прочетете тук).

Много са интересни възможностите за решаване на тези проблеми, особено в частта логистичен софтуер. Но дали е възможно да се достигне до екологични резултати посредством софтуерни решения в логистиката? Отговорът е ДА!

GoRamp е литовски start-up, насочен към управление на логистичните процеси в подкрепа на производствените предприятия и транспортните организации. При нашите срещи с изпълнителния директор на компанията Evgenij Polonis не веднъж сме чували, че за зелените цели следва да се започне с оптимизацията на логистичните процеси. В този ред на мисли се посочва, че престоят на превозните средства с часове пред складовете за натоварване или разтоварване не води ди икономия на енергия. Затова и тяхното решение е насочено към подобряване на синхрона между складовете и превозвачите, като по този начин се поставя началото за намаляване на CO2 отпечатъка от логистиката.

 

Може също да ви е интересно

Какво е пикинг или комисиониране?

Какво е значението на думите пикинг и комисиониране за складовете…

Важни стъпки в управлението на склада

Решихме да развием текстовете от поста „Няколко забравени истини за…

Логистика значение

Логистика значение - интересен въпрос. Нека поговорим накратко за нейната…